Iphones nya iOS 14 för 2020

Apple fick ändra planerna för den rådande situation i värden och ställde in det årliga Developer Conference i Kalifornien. Eventet genomfördes Online i måndags och till hösten 2020 kommer nästa variation av Iphones programvara iOS 14. Här är det som är nytt!

  • App Library
  • App Clips
  • Messages
  • Maps
  • Siri
  • FaceTime
  • Translate
  • Privacy
Mini appar och ny design

Den nya designen av hemskärmen kommer ha funktionen App Library. Vilket organiserar upp alla appar åt dig i kategorier och ger förslag på appar du troligen vill använda. En lösning på problemet att stora appar tar mycket plats kommer det nu med App Clips. Förenklat är det som en mini variation av en app som du kan laddas upp snabbt. Perfekt om du hamnar i nöd, typ om att du måste förlänga din parkering.

Lättare att hålla kontakt

De störande momentet med att FaceTime och Siri gör en takeover av skärmen när den används kommer försvinna. Båda blir nu till en lite ikon när de är aktiva. Siri kommer bli ytligare lite smartare och kunna skicka ljudfiler efter den nya uppdateringen. FaceTime kommer hjälpa användare att hålla ögonkontakt medan du kolla på skärmen. De är ett fokus på utvecklingen av kommunikations funktioner, vilket inte är så konstigt i dess svåra tider. I Messenger ska de gå att sätta “pin” på dem du vill ha lätt att kontakta. I Gruppkonversationer kan du nu tagga personer samt att du kan svara någon specifik i en chatt med många.

Översätta i realtid med Translate

Den coolaste funktionen som kommer är enligt mig till Translate! Som gör de möjligt att översätta Live konversationer på 11 språk. Om de fungerar bra, är det en riktig next level vi har kommit till. Ett extra plus är att den fungerar Offline, så att dina samtal förblir privata. Mer om Privacy är att du nu kommer bli uppmärksammad på när en app använder din mikrofon och kamera. Också så ska de nu bli möjligt att ställa in ungefärlig position istället för exakt.

Utmanar Google Maps

Maps ska dock inte ge någon “ungefärlig position” utan ska bjuda på motstånd till Google Maps. De ska finnas inbyggda guider, tredjepartsaktörer, kunna se trafiken och fartkameror. De som vill resa grönare har också nytta av appen då den visar vägar för cykel och el-laddningsplatser. En mer begränsad sneak peak funktion som lanseras till hösten – fungerar bara nu till BMW Series 5 – gör att du kan låsa och stänga bilen. Även om du inte nu har en BMW kan du nog andas ut, för troligen kommer de snart till de flesta bilarna. Vad ser ni läsa mest fram emot?

Bli först med att kommentera

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.