VR provrummet

Foto av Alexandra Maria pu00e5 Pexels.com

Shoppingens Mecka har raserats, den solklara mötesplatsen att samlas har blivit mer avlägsen eller helt frånvarande. De finns dock en ljusglimt i en mörk verklighet för Retail industrin med nya VR-provrum!

Sephoras VR provrum för smink

Virtual reality har accelerat nytänkandet inom e-handeln och banar vägen för framtiden. VR låter oss prova till exempel kläder och smink direkt hemma. Pandemin har ödelagt värdens gallerior, shopping center och lämnar centrum tomma.

Föregångare till VR Provrum har funnits ett tag t.ex. har sminkkedjan Sephora haft möjligheten att “testa produkter” virtuellt. En enklare variant jag själv har sett när jag shoppar är info om modellen som visar kläderna. De har då stått information under bilden som att mannekängen är 165cm lång och bär storlek Medium och gör de då lättare för konsumenten att veta hur den kommer att passa.Bland de vanligaste problemen online shopping ger är just att den inte passar som det var tänkt i huvudet. Förutom det praktiska med att inte behöva ta sig till ett provrum, det är trots allt ganska jobbigt att prova kläder, så kan du testa vad du vill. Vill du prova nått du inte vill visa upp för alla i kön till provhytten? Eller bara experimentera i all oändlighet med olika stilar? Eller bara trött på att åka till en affär? VR provrummen kommer låta dig se exakt hur tröjan och kjolen sitter eller hur sminket ser ut.

Foto av Artem Podrez pu00e5 Pexels.com


Klädindustrin har redan gått på knäna länge. Kunderna provar bara kläder i butikerna och beställer sedan online. Det är inte konstigt att flera stora kedjor inte överlevde redan tidigt när distans restriktionerna kom. Butik efter butik boomade igen och de tycks bli allt fler.

Virtuella provrum är fortfarande i sin vagga, men efterfrågan är så stor nu att vi nog kommer kunna vänta oss att “virtual fitting room” är här för att stanna och om de går väl kan det bli inte bara en hit, utan en räddning för bolagen. Det görs förutsägelser till höger och vänster om hur COVID-19 kommer att ändra samhället, men vi bör komma ihåg att våra vanor att kommer förändras.

Bli först med att kommentera

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.