Facebooks Oculus

Foto av Sound On pu00e5 Pexels.com

Facebook nästa VR spelsystem för Oculus kan skjutas upp. Upplev virtuella spel hemma i ditt vardagsrum och fly från verkligheten!

  • VR: Spela i en Virtuell Verklighet, gå också att köra med bara skärmen
  • Set Up: 2 handkontroller, 1 headset och 1 laddare plus AA-batterier
  • Play Area: minst 2 x 2 meter fritt utrymme från golvet och runt om
  • Navigation: du styr smidigt och enkelt med handkontrollerna
  • Avatar: skapa ditt alter ego, genom att göra en avatar som ser ut som dig
  • Voice chat: röstsamtal medans du spelar tillsammans med andra
  • Casta: synka din VR-skärm med TV eller smartphone
  • Games: lätt att ladda ner spel genom mobil appen
I trailern visas en av Facebooks populäraste VR – Oculust Quest

VR via din smartphone

Facebooks virtuella spelsystem kommer med kontroller, laddare och headset. Priset är cirka 400 dollar. Du använder Oculus genom att synka dina mobil med deras app. I appen visas hur du kopplar ihop ditt headset med telefonen, genom att parkoppla enheterna. Laddar ner spel via Butiken och de sparas i Biblioteket. Alla spel finns i själva telefonen så skulle något hända med Oculus så finna allt kvar ändå.

Bäst upplevelse får du genom att koppla ditt FB-konto samt att de gör de lättar att hitta vänner att spela mot. Prata med dina vänner genom Voice Chat genom att bjuda in dem till “partyn” och köra multiplayer spel. Oculus går också att Casta till din mobil och TV, då kan alla se VR-skärmen live. Kom ihåg att de måste vara uppkopplat på samma wi-fi.

Foto av Sound On pu00e5 Pexels.com

Play Area och Headset

Se till att ditt VR Headset sitter bra innan du börjar. Det ska gå att se skärmen klart och tydligt och den ska inte sitta för hårt runt huvudet. Ett stort plus är att de går att spela med vanliga glasögon i också. Om du vill kan du spela Oculus utan att röra dig i stationärt läge och använda de som en skärm.

När du ska skapa din “fysiska spelplan” – Play Area – se till att ha gott om utrymme! Minimalt behövs två gånger två meter och se till att ta bort alla möbler. Innan du kan börja spela kommer Oculus undersöka miljön runt omkring dig. Genom att “peka” mäter den avståndet till golv och föremål runt om, på så sätt skapas en spelplan. En smart grej är att när du har en VR miljö framför ögonen kan du skifta till pass through och se de verkliga rummet.

Svensk undertext till en grym Tutorial

I nuläge går det att att använda deras VR Headset utan Facebook konto och till 2023 kommer de bli krav. Inte så konstigt med tanke på ägaren. Oculus var en av Silicon Valleys stora favoriter redan innan Facebook köpte bolaget 2014 för $2billion.

Bli först med att kommentera

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.