Googlar du på samma saker som dina grannar – vet du vad en “simp” är?

black samsung tablet display google browser on screen
Photo by PhotoMIX Company on Pexels.com

Så vad googlar dina grannar, kollegor och vänner på mellan era zoom möten egentligen? Är du som jag nyfiken på vad alla andra söker på medans vi tillbringar större delen av tiden hemma. Varför är en av de mest sökta frågorna “vad betyder simp?” Google du älskade underbara Google, vad gjorde vi innan du fanns… men vi hoppas över hur vi gjorde innan sökmotorerna kunde vaska fram alla svar som en Gud. Och checkar in vilka budord 2020 gav oss!

“GOOGLE-SÖKNINGAR RELATERADE TILL COVID-19 GENOMSYRAR NÄSTINTILL ALLA ÅRETS SÖKKATEGORIER”

SÄGER ANDREA Lewis Åkerman, kommunikationsansvarig Google Sverige i ett pressmeddelande.

Recept på handsprit

Tror inte att några ögonbryn lyfts när jag berättar att COVID-19 pandemin präglar vad vi svenskar googlat på under 2020. Nämligen Coronavirus och Folkhälsomyndigheten. Sen är det recept, inte bara bakning, utan också på handsprit. Jag gjorde er där bakom skärmen tjänsten att googla lite: blanda samman 5 deciliter alkohol (etanol) och 2,5 deciliter kokos- eller aloe vera-olja. Späd ut omkring 35 centiliter T-röd eller spolarvätska med cirka 15 centiliter kranvatten.

Kärlek & anarki

Har vi någonsin haft så mycket tid som nu att sträckolla serier och spela spel? Från producenterna av Störst av allt finns nya serien Kärlek och Anarki på Netflix. Oj vad vi googlar på denna svenska drama komedi med Ida Engvoll i huvudrollen.
Spela tillsamman verkar också vara en hit med Among Us. Du ska se till att undslipp katastrofen att alla i din besättning blir dödade av en förrädare på din rymdfarkost. Genom att utför uppdrag och rösta om bedragaren kan ditt lag segra!

Googlar ordet “simp”

En mindre översvämning av ordet simp dyker upp i sociala medier med tik tok i spetsen. För er som inte vet och vill veta sa Google: Historiskt sett är ordet simp en förkortning av det engelska ordet simpleton som i princip betyder larvig, korkad eller lättlurad. Men under 2020 har förkortningen både fått ny fart och betydelse och är alltså nu en sorts stereotyp för en man som fiskar efter uppmärksamhet genom fjäsk och undergivenhet.

USA valet Trump VS Biden

I topp-listorna över vad vi svenskar googlar på så fanns det Amerikanska valet mellan Donald Trump och Joe Biden. För det första är Corona det vi sökt mest på och att vi har tid över syns att vi vill ha recept på surdegsbröd. För det andra har vi kollat på nyheter och även haft blicken bakåt historiskt om Palmeutredningen och Estonia. Vi sörjer också den folkkära Adam Alsings bortgång.

Vad vi googlat 2020
 • Coronavirus
 • Among Us
 • Estonia
 • Vad betyder ordet simp?
 • USA valet
 • Vad betyder Simp
 • Folkhälsomyndigheten
 • Kärlek och Anarki
 • Recept på handsprit
 • Adam Alsing
 • Recept på surdegsbröd
 • Palmeutredningen

Bli först med att kommentera

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.