Spotify introducerar ny satsning på ljudböcker – sitting with the classics

Foto av Jess Bailey Designs pu00e5 Pexels.com

De vanliga ljudboks-apparna får se upp för Spotify introducerar ny satsning på ljudböcker. Spotify vidgar nu sin plattform från musik och poddar till ljudböcker med nio klassiker!

Frankenstein

I måndags släppte Spotify nio böcker som sina användare kan lyssna på via sin streamingtjänst. Dessa välkända titlar betecknas som Public Domain, vilket gör det till allmängods. Redan nu kan du höra på Frankenstein av Mary Shelley, The Awakening av Kate Chopin och The Red Badge of Courage av Stephen Crane. Jag både hoppas och tror att Spotify kommer att utöka sitt bibliotek med många fler böcker snart!

Sitting with the Classics

Spotify släpper nu också föreläsningar tillsammans med Harvard-professorn Glenda Carpio. I föreläsningarna tolkas de litterära alstren ur ett nutidsperspektiv. Inspelningen heter Sitting with the Classics och är ett spännande tillägg till böckerna att fördjupa sig med. Spotify har sen innan också släppt en ljudbok av Harry Potter och den vise sten med kända uppläsare. Då kan du höra självaste Harry Potter skådespelaren Daniel Radcliffe läsa boken och bland annat fotbollsspelaren David Beckham samt skådespelerskan Dakota Fanning. För mig som älskar att lyssna och läsa böcker så är det med stor glädje jag välkomnar böcker till Spotify!

Bli först med att kommentera

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.