Simply Piano är dig nya musiklärare i mobilen

person playing piano
Photo by Cleyder Duque on Pexels.com

JoyTunes Simply Piano är din egna privat musiklärare som du alltid kan ha med dig. Det finns visst en app för allt idag och du kan till och med lära dig spela piano i mobilen! Att bära med sig ett piano är åt andra sidan såklart otympligt. Men hur skulle det inte kännas att kunna briljera nästa gång du är på en plats med ett piano?

Musiklärare eller mobilapp?

Faktiskt är piano något som jag ändå vill sticka ut hakan och säga at jag bemästrar väl. Har gått i både musikklass och är skolad privat i klassiskt piano. Då fanns det inga appar utan de var vanlig notläsning och dyra musikböcker. Och jag vill bara säga att det skulle ha vart ett fantastiskt komplement att kunna använda en app. Så även för dig som har spelat länge passar också de här typerna av musikappar.

En notering jag dock vill lägga till är att vissa saker kan vara svårare med en app mot att ha en musiklärare. Uttryck i spelandet är svårt men det är dock något man lär sig långt fram i sitt pianospelande. Så att lära sig spela med “känsla” är något som jag personligen ser som det svåra med just en app. Men jag lämnar det som en parantes och ett tips från mig. Lär dig hitta din egna personliga prägel!

Gå från nybörjare till proffs

Med Simply Piano kan du lära dig att spela piano hemma i lugn och ro. Appen fungerar bra oavsett om du är nybörjare, spelar ett tag eller erfaren pianist eller om du själv är pianolärare. I Simply Piano kan du lära dig att spela melodier, hela stycken och dina personliga favorit låtar. Med deras Piano Maestro har det ett eget verktyg för just lärare och familjer att kunna använda för att hjälpa elever eller sina barn. Piano Maestro fokuserar på att motivera och att öva ordentligt. Det är ändå ett väldigt viktigt sak med piano och alla andra instrument. För att bli riktigt duktig kvävs engagemang i form av tid och repetition samt att underhålla det som övats in.

Pianospelande är en färskvara och väldigt likt i sin inlärningsprocess när man lär sig ett nytt språk. Vid språkinlärning får du först lära dig glosor, enstaka ord. När du lär dig piano lär du dig först enskilda noter. Sen får du lära dig lättare meningar, motsvarande enkla melodier. Efter det så får du lära dig på vilket sätt man kan använda olika ord, motsvarande vilka fingrar som ska spela vilken not. Fortsättningsvis lär du dig att läsa hela sidor, motsvarande på piano hela låtar. När du förstår tillräckligt mycket av ett språk kan du sen skapa egna meningar och texter. Vilket sen när du lärt dig piano mer, gör att du kan skapa dina egna stycken.

Innan du köper hem ett piano

Med deras cutting-edge teknologi som är en not-igenkännings kan Simply Musik lyssna på när du spelar genom telefonens mikrofon. Det gör att du som spelar i realtid kan få feedback. De har också ett stort utbud av populära låtar att läras sig att spela. Exempelvis Imagien, All of Me, Counting Stars och Chandelier. Du kan också välja vilken nivå du spelar en låt på. Simply Music är också en pedagogisk app som lär dig spela steg för steg. Allt från att läsa noter till spela med två händer. För dig som inte har tillgång till ett piano eller annan form av klaviatur så kan du testa Touch Courses med gör din skärm till ett keyboard.

Alla som laddar ner appen kan testa att använda appen och spela igenom två stycken kurser. För at få tillgång till allt så krävs en prenumeration. Tre månader kostar $59.99 och ett halvår för $89.99 samt ett helt år har priset $119.99. Tycker absolut att alla som är nyfikna på att spela piano ska testa den här appen och se om piano är något för dig. Gör det innan ni springer och köper ett stort piano hem. Och kom ihåg att inte ge upp för snabbt. Med risk för att låta klyschig, så är det faktiskt så sant med piano, att övning ger färdighet!

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.joytunes.simplypiano&hl=sv&gl=US

https://apps.apple.com/se/app/simply-piano-by-joytunes/id1019442026

Bli först med att kommentera

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.