Daygram för att bevara dina minnen och hemligheter

crop woman with coffee writing in notebook on bed
Photo by Ketut Subiyanto on Pexels.com

Daygram är din dagbok i mobilen! Har du skrivit dagbok någon gång? Då vet du vad jag menar när jag säger att det är fantastiskt att få läsa den långt senare. Att få tas tillbaka till en annan tid av sitt liv. Leva om ögonblicken. Att få minnas och ja inte minst allt pinsamt, roligt och alla hemligheter den gömmer!

Det kan vara svårt att veta hur man ska komma igång med att skriva dagbok och då är appen Daygram One Line A Day perfekt. Alltså “en mening om dagen” ett bra sätt börja. Oavsett om det hänt något speciellt eller inte bara berätta något kort. Långt senare kanske du upptäcker att den till synes betydelselösa meningen var början på något fruktansvärt eller helt fantastiskt. Som du aldrig hade kunna gissa skulle bli så viktigt för dig.

Instagram VS Daygram

I Daygram kan du också skriva ner längre texter med dina tankar och känslor. Den känner av vilket datum det är, så du behöver bara gå in i appen skriva. I appen Daygram kan du också tydligt gå tillbaka och kolla så sammanfattningar över olika månader. Ett perfekt sätt att få en överblick om vad som hänt i ditt liv. I en värld där alla lägger ut en väldigt redigerad verklighet på sociala medier (inklusive mig samt troligen dig också) kan det vara extra bra att få ner sina tankar. Så att skriva dagbok är ett enkelt sätt att få komma ihåg att det finns mer bakom i ens liv. Inte bara se tillbaka på sina noga utvalda bilder i ett flöde. Där det tog 27 bilder och 15 minuter att bestämma vilket filter som fick din mat att se godast ut.

En genuin gåva

Att få skriva av sig är snudd på meditativt. Så har jag alltid känt det. Ska vara ärlig, jag var mer hängiven åt det som yngre. Men då och då får jag ett infall, även nu och skriver av mig. Det är något väldigt fint med att få bevara ett minne på det sättet. Som att det är det ända sättet att behålla det som hänt, i sin renaste form. När det verkligen precis har hänt. Metaforiskt, som att plocka bär och så fryser man in det. Bären är fortfarande färska då och inga konserveringsmedel tillagda. När sen vintern kommer och du tinar upp dem igen, så kan du drömma dig tillbaka till sommaren. Visst känns det då som du är tillbaka i det gamla minnet. Du känner sötman från de solmogna bären och du kan få komma ihåg det precis som det var.

Troligtvis den mest genuina gåva du kan ge dig själv, det är att skriva dagbok!

https://apps.apple.com/se/app/daygram-one-line-a-day-diary/id977949232

https://play.google.com/store/apps/details?id=net.saltycrackers.daygram&hl=sv&gl=US

Bli först med att kommentera

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.