Bower är appen som ger dig pengar när du återvinner

positive female sorting plastic bottles in kitchen in apartment
Photo by SHVETS production on Pexels.com

Panta nästan allt du du slänger på sopstationen som har en streckkod med appen Bower. Vad väntar du på? Kom igång och börja tjäna poäng på dina sopor nu!

Panta dina förpackningar

För att komma igång är det bara att samla ihop dina förpackningar hemma. Du kan panta mycket mer än du tror. Allt i från mjölkkartonger till plastpåsar till konservburkar. Ja det mesta som har en streckkod kan du panta. Det är super enkelt att komma igång. Ladda ner Bower appen och skapa ett konto. När det är gjort kan du börja scanna dina varor, vilket du också kan göra hemma. Sen när du är vid sopstationen så trycker du på pant-knappen och via GPS känner appen av att du är där. Klart! Då får du din poäng eller pengar.

crop person browsing cellphone while sorting waste
Photo by SHVETS production on Pexels.com

Så här använder du appen

  • Öppna appen när du är på återvinningen
  • Scanna streckkoden på förpackningen i appen
  • Släng sedan förpackningarna i rätt behållare
  • Bli belönad med poäng och pengar

Test av Bower på återvinningen

Tog med mig mitt skräp nu på lunchen och begav mig till min återvinningsstation för att sätta Bower på prov. Lyckades panta cirka 30 produkter från mina två påsar med lite gott och blandat. Mjölkkartongen, glasburkar, tomatsås konserver och saffran gick hur bra som helst att panta. Plastförpackningen till hundgodiset gick till exemplet inte att panta. Plus med appen är att det går att få poäng på saker jag ändå skulle slänga. Minus är att du bara kan panta en typ av vara samma dag. Men eftersom jag kan panta det hemma så är dt ändå lugnt för min del.

Coop, Skin City och Nespresso

Du hittar alla ställen du kan panta på i appen, vilket inkluderar de flesta återvinningstationer i Sverige samt även privata miljöhus. Pantvärdet du får ut varierar beroende på vilken produkt det är. Allting kan du lösa in det mot pengar/donera eller använda som värdecheckar/rabattkuponger. Det finns mer än 30 anslutna varumärken till Bower. Bland annat Coop, YES, Nespresso, Xtra, Svenskt Gårdsvilt, Via, Neutral, Beckers, Gute Glass och Lloyds Apotek. Samt en hel del hygien/skönhets märken som Isadora, Wella, Nivea, Kiehl´s, IDUN, Dove, Björn Axén och Skin City. Kom igång och pant genom att ladda ner appen här under!

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=se.pantapasen.pantapasen&hl=sv&gl=US

App Store: https://apps.apple.com/se/app/bower-f-d-pantap%C3%A5/id1246505632

Bli först med att kommentera

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.