Social Shopping – senaste trenden är videos i sociala medier

Foto av Andrea Piacquadio pu00e5 Pexels.com

Vi har har spanat runt och det senaste nu inom marknadsföring är Social Shopping! Och vi tydligt kan se de nya trenden som dykt upp är att sälja direkt via sociala medier med hjälp av videos.

Storys, fleets och shorts

Digitaliseringen accelererade rejält på grund av pandemin. Det har gjort att nya innovativa sätt att sälja har etablerats online. Videor har sedan en tid ökat markant i popularitet, mycket tack vare Tik Tok. Instagram och Facebook har sedan ett bra tag nu haft sin egen variation med korta filmklipp vid namn Storys. Samt Youtube har det nu också men det men de kallar det Short. Till och med Twitter, som främst har vart text och inte visuellt som de andra plattformarna, har nu sin tolkning med Fleets. Den genensammanämnaren är kortfilmer.

Foto av Anna Shvets pu00e5 Pexels.com

Medkänsla, äkthet och hållbarhet

För dig som vill sälja är det här riktigt bra nyheter. För du hinner få med mer i film än i en bild. Förutom att du kan skapa något mer komplext är det också lättare att integrera med dina kunder och skapa en känsla i videos. Och något som de gångna året har lyfts fram som något viktigt för konsumenter är just medkänsla, äkthet och hållbarhet. Så om du vill ha ett gott tips för hur du ska nå fram är det en bra riktlinje ditt företag bör gå efter. För dig som är kund ska du inte heller glömma borta att vi genom de shopping val vi gör faktiskt påverkar bolagen vi handlar av.

Kortfilmer och livestreams

En annan trend i samma linje som det vi precis talade om är trenden med livestreams. Det följer för det första trenden med kortare videos men med vikten på att innehållet är begränsat till en viss tidsperiod. För det andra så ger det också en spontan känsla och mer äkthet än förinspelat innehåll. För det tredje så låter det också den som kollar att ha mer direkt kommunikation. Så vad tror ni läsare om Social Shopping, är trenden här för att stanna? Lämna gärna en kommentar under om just dina tankar!

Bli först med att kommentera

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.