Min Doktor – läkarbesök direkt i mobilen

woman taking notes while on video call
Photo by Karolina Grabowska on Pexels.com

Med appen Min Doktor får du möjlighet att träffa en legitimerad läkare, psykolog eller barnmorska direkt i mobilen. Har du appen kan du få hjälp av en läkare dygnet runt direkt i mobilen.

Med appen Min Doktor behöver du inte vänta på att få en läkartid hos vårdcentralen och du behöver inte ta dig till närmaste vårdcentral och sitta i ett väntrum och vänta på din läkare när du är sjuk. De kan hjälpa dig med flera olika besvär såsom halsont, allergi, urinvägsinfektion, preventivmedel, magbesvär och förnya recept och mycket annat. Min Doktor kan nås veckans alla sju dagar och dygnet runt. Oftast får du hjälp inom en timme.

Såhär använder du Min Doktor:

  • Det du behöver är ett mobilt Bank ID för att använda appen
  • Du loggar in på Min Doktor med hjälp av Bank ID.
  • Beskriv dina besvär. I detta steg får du svara på frågor om dina symptom. I vissa fall efterfrågas en bild som visar dina symptom.
  • Efter det att du har beskrivit vad du behöver ha hjälp med så blir du kontaktat av en läkare. Oftast inom en timme. Läkare återkopplar vanligen via chatt eller videosamtal.
  • Läkaren ställer en diagnos och föreslår behandling. Läkare kan skriva recept på medicin samt skriva remisser precis som en läkare på vårdcentralen. Medicin som du har fått på recept kan du hämta ut på närmaste apotek.
  • Frikort gäller på Min Doktor. Har du inte frikort går det bra att betala med kort eller faktura.
woman in teal scrub suit on a video call
Photo by Karolina Grabowska on Pexels.com

Slipp att besöka en vårdcentral om du är sjuk. Med appen kan du få hjälp av en legitimerad läkare dygnet runt. Är du exempelvis sjuk och inte vill besöka en vårdcentral eller har du kanske svårt att komma ifrån jobbet så kan du få kontakt med en läkare via Min Doktor dygnet runt alla dagar i veckan.

Utöver möjlighet till digital vård så har Min Doktor även fysiska vård- och vaccinationsmottagningar där du kan vaccinera dig, göra ett hälsotest med mera.

https://apps.apple.com/se/app/min-doktor-l%C3%A4kare-i-mobilen/id1104213750

https://play.google.com/store/apps/details?id=se.mindoktor.android&hl=sv&gl=US

Bli först med att kommentera

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.