Storytel din bokhylla i mobilen – lyssna vart som helst

cheerful man in formal wear enjoying music
Photo by Andrea Piacquadio on Pexels.com

Storytel är en av de dominerande tjänsterna för ljud- och e-böcker i Sverige. Det är en digital abonnemangstjänst som erbjuder dig ett bibliotek av tusentals titlar direkt i mobilen!

Storytel

Ställ in sömntimer

Till samma pris som du köper en inbunden upplaga i bokaffären får du lyssna och läsa samtliga böcker som finns i en hel butik och mer där till på Storytel. Min personliga favorit är sömntimern som jag ställer in på 40 minuter när jag går och lägger mig och så kan jag bara fortsätta lyssna från där jag somna till mitt morgon kaffe.

Bild: Storytel

Alla Harry Potter böckerna

Vaggas till söms med Harry Potter och låt Pelle Svanslös ta med dig till trolldomsskolan Hogwarts och dess mysterier. Nu kan du lyssna på den svenska nyinspelningen med Björn Kjellman som berättarröst och låta dig förtrollas som miljoner människor värden över av Rowlings magiska värd.

Bild: Storytel

Provlyssna på böckerna

Du kan i Storytel provlyssna på deras böcker först och genom ett kort smakprov innan du bestämmer dig. De ser till att du alltid är sugen på att sluka nästa bok på Storytel-podden med inspirerande boktips en gång i veckan. Det är kul att engagera sig i deras bokcirklar där alla kan ge sina egna och läsa andra användares recensioner och genom olika kreativa taggar får du även fram liknande böcker.

Bild: Storytel

Ljudböcker och e-böcker

Nu finns en uppsjö av ljud- och e-böcker som man lätt drunknar i när man ser alla lockande titlar. Lugn, strukturen i appen är användarvänlig och har tydliga kategorier och symboler som markerar om titlarna är ljudböcker respektive e-böcker eller bådadera och därmed guidar dig genom det bottenlösa djupet av digitala böcker till just den bok som passar dig.

Bild: Storytel

Lyssna och läs överallt

Minns du när fröken envisades med att du skulle kunna Lapplands landskapsdjur och du blev skickad till biblioteket? En sal med dammiga böcker, inget-prat-skylten och lukten av skolmat. Du frågade om boken du sökte fanns och fick en suck till svar att böckerna stod i bokstavsordning och du fick leta själv. Du nynnade på ABC-sången för att förstå att bokstäverna på hyllorna inte matchade sitt innehåll redan vid G och tappert letade du vidare tills klockan ringde in. Till ingen nytta, för boken var redan utlånad.

Idag behöver inte barnen leta bland böcker som är begagnade och är som sen hamnar på vift. Bäst av allt, inte du heller! Nu kan du läsa och lyssna på alla böcker i mobilen. På promenaden med hunden, bussen till jobbet, solstolen på Rhodos och aldrig mer gäspa dig igenom en godnattsaga.

Bild: Storytel

Bokmärken och och anteckningar

I Storytels app kan du enkelt byter ifrån ljudbok till e-bok och den markerar texten där du är, smidigt kan du lika så gå tillbaka till att lyssna genom att trycka på play-knappen under. Svep med fingret till höger för att bläddra fram och svep vänster för att gå bakåt. Du kan lägga in bokmärken plus anteckningar i boken, även om den automatiskt kommer ihåg vart du senast avsluta. Du kan ha obegränsat med böcker igång samtidigt om de är sparade i ditt bibliotek.

https://apps.apple.com/se/app/storytel-ljudb%C3%B6cker-e-b%C3%B6cker/id348177651

https://play.google.com/store/apps/details?id=grit.storytel.app&hl=sv&gl=US

Bli först med att kommentera

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.