Apple Watch 7 – här kan du läsa allt om den nya smartklockan

Tidigare i September presenterade Apple den nya Apple Watch Series 7. Är det någon skillnad på de nya modellerna jämfört med tidigare modeller av Apple Watch. Svaret är ja!

Bild: Apple

Större skärm, mer tålig och bättre slitstyrka, snabbare laddning, Watch OS 8 och nya färger är några de förbättringar som Apple Watch Series 7 har. Det sägs till och med vara den största uppdateringen som gjorts för Apple Watch. Apple Watch 7 lanserades den 14 september samtidigt som iPhone 13 lanserades. Apple Watch 7 finns tillgänglig senare i höst.

Se eventet som Apple hade den 14 september där bland annat iPhone 13 och Apple Watch 7 lanserades

Kolla på Apples event av lanseringen av alla sina nya produkter

Skärm

Skärmen på Apple Watch 7 är större jämfört med tidigare modeller. Skärmen är större och kanterna har blivit smalare. I och med att kanterna blivit smalare är klockan i sig inte så mycket större än tidigare modeller. Skärmen är nästan 20 procent större än skärmen på Apple Watch 6. Med större skärm bir det lättare att läsa exempelvis meddelanden och mail då det finns plats för mer text på skärmen. Det blir också lättare att skriva och exempelvis använda tidtagarur eller kalkylatorn nu när skärmen är större.

Bild: Apple

Om Apple Watch Series 7

  • Retina-skärm: Skärmen är alltid på. Skärmen är också ljusare och ger 70 procent högre ljusstyrka inomhus.
  • Batteri: Batteritiden sägs vara densamma men att Apple Watch Series 7 kommer att laddas snabbare. Enligt Apple ska Apple Watch 7 ladda ca 33 procent snabbare.
  • Slitstyrka: Apple Watch 7 har bättre slitstyrka än tidigare modeller och är den tåligaste Apple Watch hittills. Skärmen har fått ett starkare glas. Apple Watch 7 är även mer tålig mot damm och vatten. Apple Watch 7 ärIP6X-certifierad och tål vatten upp till 50 meters djup.
  • Pris: Troligen liknande pris som för Apple Watch 6 när den lanserades.
  • Färger: Apple Watch 7 kommer att finnas i nya färger. Midnatt, stjärnglans och grönt är några av de nya aluminiumfärgerna. Även armbanden kommer att erbjudas i nya färger.
Bild: Apple

Watch OS 8

Apple Watch 7 kommer med Watch OS 8 som gör det lite mer möjligt att använda din smartklocka som en liten smartphone. Uppdateringar av Wallet och Hem. Appen Andas har också uppdaterats. Watch OS 8 har också fått två nya träningsformer vilka är pilates och tai chi. Watch OS 8 har även nya funktioner för dig som gillar att cykla. Det finns nya urtavlor i Watch OS 8 som passar den nya större skärmen på Apple Watch 7. De nya urtavlorna är Kontur och Moduler duo. Detta är några av uppdateringarna i och med Watch OS 8.

Hälsa

Apple Watch och hälsa går hand i hand. Apple Watch kan hjälpa dig på traven till en hälsosammare livsstil. Med Apple Watch och appen EKG kan du mäta ditt EKG när som helst  och med hjälp av klockan kan du även spåra din sömn och mycket annat. Med Apple Watch 7 kan du dessutom mäta syrenivån i blodet.

Miljö

Apple Watch 7 är den Apple Watch som har tillverkats med mest återvunnet material. Apple Watch Series 7 är även tillverkade utan skadliga kemikalier.

Bild: Apple

Finns på marknaden senare i höst

Apple Watch series 7 är försenad och det finns inget datum för när Apple Watch 7 finns tillgänglig på marknaden. Det vi vet idag är att den kommer att släppas senare i höst.

Med en Apple Watch kan du lämna mobilen hemma men ändå hålla kontakten med vänner och familj och ha tillgång till musik och bilder med mera samtidigt som du har koll på din hälsa. Håll utkik efter Apple Watch Series 7 nu under hösten.

Källa: Apple

Lär mer här:

https://www.apple.com/watch/

Bli först med att kommentera

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.