Deedster – appen som gör det lätt att bli klimatsmart

climate road landscape people
Photo by Markus Spiske on Pexels.com

Deedster är en app som hjälper oss att leva mer klimatsmart. En av vår tids största frågor rör just klimatet och klimatförändringar. Tanken med denna app är att på ett enkelt och roligt sätt underlätta för oss att värna mer om miljön.

Via appen Deedster får du kunskap och tips på hur du kan leva mer klimatsmart. I Deedster kan du bland annat göra klimatutmaningar, quiz med frågor rörande klimatet och mycket mera. Med appen kan du också hålla koll på dina vanor och mäta ditt klimatavtryck. Med Deedster kan du själv eller tillsammans med vänner eller kollegor göra skillnad för klimatet.

european-rabbits-bunnies-grass-wildlife.jpg
Photo by Pixabay on Pexels.com

I Deedster kan du:

  • Beräkna ditt klimatavtryck
  • Få mer kunskap om och tips på hur du kan leva mer klimatsmart
  • Quiz om klimat och hållbarhet
  • Klimatutmaningar
  • Göra Deeds för klimatet
  • Fira framsteg
three men standing near waterfalls
Photo by Sam Kolder on Pexels.com

Du kan göra skillnad

Denna app ger dig kunskap och tips på hur du kan leva mer hållbart. Att använda denna app och försöka minska sitt klimatavtryck är att göra skillnad. Genom att använda Deedster kan du på ett roligt och enkelt sätt bidra till en mer hållbar framtid.

pexels-photo-4577792.jpeg
Photo by Rachel Claire on Pexels.com

Beräkna ditt klimatavtryck

I appen kan du beräkna ditt klimatavtryck genom att svara på frågor om exempelvis matvanor och om och hur ofta du pendlar etc. När du vet hur stort ditt avtryck på klimatet är blir det lättare att se vad du kan göra för att minska just ditt avtryck på klimatet. I Deedster ser du även några andra länders medelvärde avseende klimatavtryck. När du gjort din beräkning av ditt klimatavtryck kan du jämföra ditt värde med medelvärdet från andra länder.  

pink cherry blossoms
Photo by Kristina Paukshtite on Pexels.com

Kunskap

I appen får du mer kunskap om klimatet och hur vi kan leva mer hållbart och klimatsmart. Du kan exempelvis få mer kunskap via att göra ett quiz eller varför inte anta en utmaning. Kunskap leder till ökat engagemang. I appen får du även tips på hur du kan leva mer klimatsmart och på så sätt minska ditt klimatavtryck.

selective focus photography of two penguins
Photo by DSD on Pexels.com

Utmaningar och Deeds

I appen finner du utmaningar inom ämnet hållbarhet och klimatsmart. Gör utmaningarna och samla på dig Deeds, klimatsmarta mikrouppdrag. När du gjort uppdraget så ska du klarmarkera din Deed. Du får Deeds- poäng för varje Deed, klimatsmart- mikrouppdrag, du klarmarkerat. Några av uppdragen kan du göra flera gånger vilket kan leda till att du får nya hållbara vanor. I kalendern kan du även se hur många dagar i rad du utfört en specifik uppgift och således gjort något bra för klimatet.

scenic view of snow capped mountains during night
Photo by stein egil liland on Pexels.com

Var med och gör skillnad för klimatet och bidra till en mer hållbar värld. Ladda ner appen Deedster idag! Glöm inte att tillsammans kan vi göra skillnad!

https://apps.apple.com/se/app/deedster-climate-action/id1241207086

https://play.google.com/store/apps/details?id=se.sdg12.deedster&hl=sv&gl=US

Bli först med att kommentera

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.