SOS Alarm kan du skicka din exakta position vid en krissituation

accident action danger emergency
Photo by Pixabay on Pexels.com

När du ringer 112 från appen skickas din exakta position direkt till SOS Alarm. Du får också snabb, relevant och pålitlig information vid händelser som inträffar i din närhet.

ambulance architecture building business
Photo by Pixabay on Pexels.com

Rätt position via appen

Appens viktigaste funktion är att den får fram exakt plats från samtalet du gjort till SOS Alarm och då gör det mycket lättare för dem att hitta dig vid t.ex en olycka

auto automobile blur buildings
Photo by Pixabay on Pexels.com

Så här beskriver SOS Alarm sig själva

SOS Alarm har en unik verksamhet. Vi vet hur Sverige mår, i realtid. Dygnet runt, året om hanterar vi larm och koordinerar hjälpresurser vid olyckor, kriser och störningar. På uppdrag av svenska staten ansvarar vi för nödnumret 112 och har en central roll i samhällets krisberedskap.

Med tillgång till lägesbilder, information och avancerad teknik kan vi erbjuda ett tjänsteutbud och ett helhetsperspektiv inom larmhantering som ingen annan har. I nära samverkan med våra kunder och partners stärker vi den svenska trygghetskedjan.

Vår verksamhet bygger i grunden på tillit och djupt förankrade värderingar. Hos oss går ett professionellt agerande hand i hand med en tydlig empatisk kompass. Det egna ansvaret är lika självklart som att vi samarbetar och hjälps åt. Vi delar alla drivkraften att utvecklas och hitta nya lösningar.

SOS Alarm ägs av oss alla gemensamt – genom staten och Sveriges kommuner och regioner. Tillsammans skapar vi ett tryggare Sverige för alla, nu och i framtiden.

Text från: https://www.sosalarm.se/om-oss/

Information om händelser

Genom 112-appen vill SOS Alarm öka tryggheten och snabbt och effektivt sprida viktig information till allmänheten. Med hjälp av 112-appen kan du:

  • få information om olyckor som sker närheten
  • ta emot VMA (viktigt meddelande till allmänheten) och annan liknande krisinformation
  • få mer kunskap om trygghet och säkerhet genom kristips, instruktionsfilmer med mera
  • lära dig om andra viktiga telefonnummer, exempelvis till Polisen och 1177 Vårdguiden.

Bli först med att kommentera

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.