Spana in apparna som hjälper dig att hantera stress och öka ditt välbefinnande

selective focus photography of woman wearing chef uniform and holding smartphone while smiling
Photo by Andrea Piacquadio on Pexels.com

Vi har samlat appar som ökar ditt välbefinnande och som hjälper dig att hantera stress. Alla förtjänar att ha balans i livet och må bra. Ladda ner dessa appar och testa själv!

Här finner du tips på appar som hjälper dig att varva ner när vardagen går i ett högt tempo och är fylld med krav. Du kan bland annat få hjälp med att hantera stress, få bättre andning, få mer balans i livet, få bättre sömn och att vara mer i nuet.


Calm

Läs hela artikeln om Calm här

Appen Calm hjälper dig att få mer balans i livet. Calm passar alla både dig som är nybörjare inom meditation och dig som är van användare. Det finns flera olika meditationer i appen och olika långa. Idag är det många i vårt samhälle som har problem med sömnen. Regelbunden meditation kan hjälpa dig att få bättre sömn. I appen finns det även godnattsagor som du kan lyssna på innan du går och lägger dig.

woman in black activewear meditating indoors
Photo by MART PRODUCTION on Pexels.com

Visual Timer

Läs hela artikeln om Visual Timer här

Visual Timer är appen som hjälper dig att effektivisera. Visual Timer är ett stoppur. Med appen får du hjälp att tidsbegränsa dina uppgifter, få saker gjorda och fokusera. Du kan också få hjälp med motsatsen genom att använda stoppuret som en påminnelse om att exempelvis ta en kort paus.

desk-terminplanung-control-newsletter-163066.jpeg
Photo by Pixabay on Pexels.com

Insight Timer

Lär mer om Insight Timer här

I denna app finner du tusentals olika meditationer. Insight Timer kan hjälpa dig att hantera stress, varva ner, få bättre sömn, bättre fokus och koncentration och att vara mer här och nu och mycket mer. Appen passar både för dig som är van att meditera och för dig som är nybörjare. Det är viktigt att ibland bara landa här och nu för en stund och släppa alla måsten och att bli bättre att fokusera på det som är viktigt.

woman in gray tank top lying on bed
Photo by Andrea Piacquadio on Pexels.com

Mental hälsodagbok

Läs mer om Mental hälsodagbok här

Med denna app lär du känna dig själv. Att förstå sig själv är det första steget. På så sätt får du ökad medvetenhet och förstår varför du gör och tänker som du gör. Denna app kan hjälpa dig att hantera både ångest och depression.

man in blue and brown plaid dress shirt touching his hair
Photo by Nathan Cowley on Pexels.com

Tips på andra appar som kan göra dig både glad och lugn

Det kan vara avkopplande att lyssna på musik, lyssna eller läsa böcker, pussla och måla. Ladda ner Spotify och lyssna på härlig musik som gör dig glad. Du finner även guidade meditationer i Spotify. Nedan kan du läsa om andra appar som kan hjälpa dig att må bra och varva ner.


Storytel

Läs mer om Storytel här

Att lyssna på en bok eller läsa en bok är avkopplande. Via Storytel får du tillgång till tusentals böcker. Varför inte lyssna på en bok när du promenerar eller innan du går och lägger dig för natten. Storytel har flera olika böcker i olika genrer och det finns även böcker inom mindfulness och personlig utveckling.

woman reading book
Photo by Pixabay on Pexels.com

Måla med siffror

Läs mer om Måla med siffror här

Att måla är också en avslappnande aktivitet. Med appen Måla med siffror kan du skapa många fina bilder direkt i din mobil. Du färglägger efter siffror och får riktigt fina bilder. Appen fylls på med nya bilder varje dag. Att måla en fin bild har aldrig varit enklare. Koppla av och skapa en fin bild på nolltid.

shallow focus photography of paintbrush
Photo by Daian Gan on Pexels.com

Wood Block Puzzle

Läs mer om Wood Block Puzzle här

Att pussla kan också vara en avkopplande aktivitet. Wood Block är ett pussel. Detta är ett pussel med träblock och du ska placera de olika träblocken på spelplanen. Detta är både roligt och klurigt. Du kan spela Wood Block Puzzle även om du är offline. 


Bli först med att kommentera

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.