Tips på roliga spelappar

Foto av Andrea Piacquadio pu00e5 Pexels.com

Du kan spela för att det är kul, bra tidsfördriv när du sitter på bussen osv.  Vissa spel skapar nostalgi medan andra spelappar medför att din hjärna får lite träning. Nedan har vi listat några olika typer av spel bland annat spel som går under kategorin Endless Runner men även klassiska spel som alla känner till. Vi tipsar även om spelappar som håller hjärnan i trim och så har vi listat några interaktiva spel. Ladda ner apparna och försvinn in i spelens värld!

close up view of a person playing league of legends
Photo by RODNAE Productions on Pexels.com

Interaktiva spel

Nedan har vi listat några interaktiva spel där du är med och styr vad som händer. Här får du vara kreativ och exempelvis försöka överleva på en öde ö eller försöka bygga upp en stad. Du styr handlingen genom att bland annat fatta olika beslut under spelets gång. Det gäller att fatta rätt beslut.

Family Island-Farming Game

Handlar om att överleva på en öde ö. En familj har blivit strandsatta och behöver din hjälp. Vägled och navigera familjen genom detta äventyrsspel. Här får du vara kreativ och hjälpa till att bygga en ny stad och hitta föda mycket annat.

SimCity

I detta spel får du testa på att vara borgmästare och skapa din egen stad. Du ska få staden att växa och invånarna att trivas. Så det gäller att fatta rätt beslut. SimCity var ett klassiskt dataspel som var mycket populärt. Nu kan du testa att spela det på mobilen istället.

The Walking Dead Survivors

Detta är ett överlevnads- och strategispel. Utforska The Walking Dead och deras värld. Bygg upp din stads försvar. För överlevnad behöver du fatta bra beslut och ha bra strategier.

Choises: Stories You Play

Choises: Stories You Play är spelet där du väljer berättelse. Ge dig ut på äventyr, lös mysterier. Du styr vad som ska hända och du kan anpassa karaktärerna i spelet och deras outfit.


Endless Runner Games

Endless Runner är som det låter spel som kan fortsätta för evigt med karaktärer som ständigt rör sig framåt. Du springer genom olika banor och kan behöva göra om samma bana. Spelen karakteriseras också av ett accelererande tempo och ständigt nya hinder.

Sonic Dash – Endless running

Ett spel i 3D miljö där igelkotten springer genom banorna. Du styr genom att hoppa, svänga eller ducka samtidigt som du ska försöka fånga olika belöningar och undvika diverse olika hinder. Har du sett filmen Sonic The Hedgehog?

Super Mario Run

Super Mario är ett spel som väcker minnen. Följ med i Marios värld där du styr Mario. Fånga svampar och stjärnor och hoppa på sköldpaddor, ja du minns säkert Super Mario.

Minion Rush

Är du ett fan av Dumma mig? Upplev Minions värld och spela olika banor. Spelmiljön känner du igen från filmerna Despicable Me och Minions Movie.


Hjärnträning

Nedan tipsar vi om spelappar som ger bra träning för hjärnan. Apparna hjälper dig att hålla hjärnan i trim, helt enkelt lite gymnastik för hjärnan. Du får bland annat träna ditt minne och kritiskt tänkande.

Peak Hjärnträning

Peak hjärnträning är ett kostnadsfritt spel där du bland annat får träna ditt minne och din uppmärksamhet.

Wordmonger

Wordmonger är ett modernt ordspel och perfekt för dig sig tycker om att leka med ord. Wordmonger är avkopplande samtidigt som spelet innebär träning för hjärnan.

Wood Block Puzzle

Detta är ett klassiskt blockpusselspel. Du får hela tiden nya träblock som du ska placera på spelplanen. Du ska försöka att eliminera träblocken genom att placera blocken så att de bildar rader. När du fått en rad så försvinner den raden. Detta är träning för hjärnan. Det är dock lätt att bli beroende av spelet.


Klassiska spel

Vi har listat några klassiska spel som finns som appar. Dessa spelappar väcker gamla minnen och skapar nostalgi. När spelade du Monopol första gången? Var du också beroende av Snake i slutet av 90-talet?

Monopoly

Monopol är ett klassiskt spel som de allra flesta har spelat. Detta klassiska spel kan du även spela på mobilen. Spela i en 3D-miljö och spela med vänner eller familj. Spelet går som vanligt ut på att du ska köpa eller sälja gator, hus och hotell.

Uno

Uno är ett klassiskt kortspel som har funnits länge. Uno finns som app så du kan spela Uno vart du än befinner dig utan att du behöver ha med den klassiska kortleken. 

Snake 97

Snake var ett av de första spelen för mobiler. Snake var omåttligt populärt för omkring 20 år sedan. Med denna app så ser din mobilskärm exakt likadan ut som de klassiska gamla Nokiatelefonerna.  


Visst är det kul att spela spel. Man glömmer lätt bort tiden och många spel kan vara beroendeframkallande. Ovan har vi listat olika mobilspel. Hoppas att du hittar ett spel som du gillar.

Bli först med att kommentera

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.