Årets julklapp – evenemangsbiljetten

Foto av Andrea Piacquadio pu00e5 Pexels.com

Årets julklapp 2021 är evenemangsbiljetten. Det var den 17 november som Handelns utredningsinstitut (HUI) utsåg evenemangsbiljetten till årets julklapp. I år är det alltså året som du ska ge konsertbiljetter, biljetter till fotbollsmatcher eller andra sportevenemang eller andra liveevenemang i julklapp. I över 30 år har årets julklapp utsetts. Spikmattan, bakmaskinen och stormköket är exempel på varor som tidigare år utsetts till årets julklapp.

Foto av Tembela Bohle pu00e5 Pexels.com

Motivering till årets julklapp

Pandemin har fått oss att distansera oss socialt, inställda evenemang och konserter och många har arbetat hemifrån. Nu har restriktionerna lättats och konserter och evenemang genomförs med publik. Det är många som har saknat att gå på konserter och evenemang under pandemin. Därför har HUI utsett evenemangsbiljetten till årets julklapp i år 2021.

Foto av Thibault Trillet pu00e5 Pexels.com

Försäljning av biljetter

Ticketmaster är den största försäljaren av biljetter till olika evenemang. Här finner du biljetter till det mesta inom underhållning såsom konserter, utställningar, stand up och mycket mera. Om du är osäker på vilken konsert eller vilket evenemang du vill ge bort i julklapp så kan du välja att ge bort ett presentkort.

Foto av Pixabay pu00e5 Pexels.com

Olika åsikter kring årets julklapp

Redan samma dag som årets julklapp utsågs så blev den kritiserad från olika håll. Pandemin är inte över än. I Europa ökar Covid-19 och många befarar en ökning även i Sverige och vill inte se ett större utbrott av Covid-19 efter exempelvis en konsert. Medan andra menar att längtan efter att få gå på konserter och andra evenemang är och har varit stor.

Foto av Andrea Piacquadio pu00e5 Pexels.com

Vaccinationspass och nya restriktioner

På en presskonferens den 17 november så presenterades nya åtgärder för att minska spridningen av Covid-19 i Sverige. Folkhälsomyndigheten vill införa vaccinationsbevis vid större evenemang inomhus från och med 1 december. Det är inget krav på att visa upp vaccinationsbevis men de som inte kan visa upp ett vaccinationsbevis kan behöva följa andra restriktioner. För att ta reda på vilka restriktioner som gäller kan du kolla på Folkhälsomyndighetens hemsida och även i appen Krisinformation.se.

Bli först med att kommentera

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.