Tips på appar som är bra för miljön och som kan bidra till en mer hållbar livsstil

crop person using recycling app on smartphone against coffee
Photo by Sarah Chai on Pexels.com

En av vår tids största frågor rör vår miljö och vår klimatpåverkan. Här tipsar vi om några appar som kan hjälpa dig att leva mer hållbart och fatta beslut som är bra för miljön. Med hjälp av apparna nedan kan du göra små förändringar i ditt vardagliga liv som är bra för miljön.


Karma

Var med att minska matsvinnet. Med appen Karma kan du köpa mat som blivit över hos restauranger, caféer, mataffärer och bagerier. Ladda ner appen och se vilken mat du kan köpa till rabatterat pris i närheten av dig.

photo of vegetable salad in bowls
Photo by Ella Olsson on Pexels.com

Deedster 

Deedster är en app som hjälper dig att bli mer klimatsmart. Via appen kan du utföra små mikrouppdrag som är bra för miljön. I appen finner du information om klimatet, du kan göra olika quiz och du kan mäta ditt klimatavtryck med mera.

climate people street crowd
Photo by Markus Spiske on Pexels.com

Hygglo

Med Hygglo har du möjlighet att hyra saker istället för att köpa nya saker. Du kan exempelvis hyra verktyg, släpvagn och mycket annat. Istället för att köpa saker som du inte kommer att använda så ofta kan du via Hygglo välja att hyra sakerna istället. Bra för både miljön och plånboken. Har du saker hemma som mest samlar damm så kan du välja att hyra ut dessa prylar till andra.

wood person working industry
Photo by Tima Miroshnichenko on Pexels.com

Greenely

Med appen Greenely får du kontroll över din elförbrukning. Appen Greenely kan även hjälpa dig att få en lägre elräkning. Du får nämligen tips på hur du kan minska användningen av el i ditt hushåll. Att använda Greenely och minska sin elkonsumtion gör gott för både miljön och plånboken.

photo of light bulb
Photo by eric anada on Pexels.com

Too Good To Go

Ladda ner appen och delta i kampen mot matsvinnet. Med Too Good To Go kan du köpa mat som blivit över hos restauranger, caféer, mataffärer och bagerier till ett lägre pris. Genom att använda Too Good To Go ser du till att exempelvis caféer och restauranger kan slänga mindre mat.

selective photo of cookies on container
Photo by Leigh Patrick on Pexels.com

Bower

Är en app som hjälper dig att återvinna allt. Målet med appen är att allt som kan återvinnas och pantas ska göra det istället för att det ska hamna bland de vanliga soporna eller ute i naturen. I appen har allt ett pantvärde och du samlar poäng på allt du återvinner. I appen ser du även hur mycket koldioxid du besparar miljön när du återvinner.

mobile phone with green recycling sign and mesh bag
Photo by ready made on Pexels.com

Ekoappen

Ekoappen står för naturlig hälsa och en hållbar utveckling. Appen hjälper och inspirerar dig att ta mer hälsosamma och hållbara beslut i vardagen. Appen vill inspirera till en mer hållbar och hälsosam livsstil för individer som också är bra för vår planet.

person holding cup with green plant
Photo by Cats Coming on Pexels.com

Tiptapp

Med Tiptapp får du hjälp med hämtning av saker och du kan få hjälp med att återvinna saker. Personen som åtar sig att ta dina saker till återvinningscentralen ska bekräfta i appen att denne faktiskt har varit där och sorterat och slängt dina saker. Bekräftelsen ger en trygghet till den som skapat annonsen att sakerna faktiskt hamnar där de ska och självklart är det bra för miljön också att allt hamnar rätt och återvinns. Eftersom dina saker samåker med andra leder det också till färre bilfärder.

man wearing face mask standing near vehicle door with brown carton boxes
Photo by Pavel Danilyuk on Pexels.com

Blocket

Blockets app ger dig möjlighet att köpa och sälja begagnat. Blocket bidrar till en mer hållbar konsumtion. Att handla begagnade varor minskar på utsläpp av växthusgaser och kan påverka mängden av miljöskadliga ämnen som produceras. Detta genom att bland annat färre saker slängs och färre nya behöver tillverkas. 

stylish interior of modern living room with comfortable sofa
Photo by Max Vakhtbovych on Pexels.com

Bli först med att kommentera

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.