UD Resklar – en app som hjälper dig inför och på resan

person pointing a location on the map
Photo by Element5 Digital on Pexels.com

Med appen UD Resklar får du information om vad som gäller i olika länder och på olika resmål direkt i din mobil. Du som resenär har ett ansvar att ta reda på vad som gäller på ditt resmål.

jet cloud landing aircraft
Photo by Pixabay on Pexels.com

Med denna app blir det lättare att få reda på vad som gäller i just det land du befinner dig i eller ska besöka. I appen kan du bland annat läsa om förberedelser inför resan och råd till resenärer. Under fliken länder kan du välja vilket land du är intresserad av, ett land du exempelvis funderar att resa till. Här får du information om bland annat aktuella händelser i landet, allmänna säkerhetsläget och kontaktuppgifter till ambassaden. Här ser du även om UD avråder från resor till det aktuella landet eller delar av landet.

gray and black dslr camera beside sun hat and sunglasses
Photo by Pixabay on Pexels.com

Du ser vilka andra länder som UD avråder från att resa till exempelvis på grund av säkerhetsläget i det specifika landet. Här finner du även en länk till sidan Sweden Abroad med ytterligare reseinformation från Sveriges ambassader. Möjlighet att få notiser om viktiga händelser och ändringar av reseinformation i det land du befinner dig i. Genom att aktivera platstjänster och på så sätt anpassas informationen i appen utefter vilket land du befinner dig i. Möjlighet att i appen välja att anmäla din utlandsvistelse till ambassaden och UD genom Svensklistan.

Bli först med att kommentera

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.