Where is that – testa dina geografikunskaper

close up photo of a person holding a tablet computer showing the world map
Photo by Anthony Shkraba on Pexels.com

Testa dina kunskaper i geografi med appen Where is That. Kan du pricka in ett specifikt land på en världskarta?

I spelet så står det exempelvis ett land som du sedan ska markera på en karta vart det ligger.  Alternativt kan du välja att få 4 svarsalternativ. I appen kan du välja om du vill har frågor om länder, huvudstäder, berg, stater eller landmärken. Spelet passar både dig som älskar geografi och dig som vill förbättra dina geografikunskaper. Utöver länder så kan du även testa dina kunskaper vad gäller stater, huvudstäder, berg och landmärken. Where is that gör det roligare att lära sig och vässa sina kunskaper i geografi.

Foto av Lara Jameson pu00e5 Pexels.com

Appen Where is that:

  • Spetsa dina kunskaper i geografi
  • Kan spelas offline
  • Spela själv eller med vänner
  • Ikon till Wikipedia där du kan läsa mer om platsen
  • Olika speltyper
  • Tävla med andra
  • Välj mellan två olika kartor

Spel är ett roligt inlärningssätt

Utmana dig själv eller spela med vänner. Where is that kan spelas offline. Spelet har miljontals nedladdningar. Du kan välja om du vill spela och få svarsalternativ annars får du på egen hand hitta platsen på kartan. Kan du placera ut exempelvis Luxemburg och Uganda på en världskarta? Du kan även välja om du vill fokusera på en världsdel eller om du vill testa dina kunskaper på hela världskartan.

Foto av Ketut Subiyanto pu00e5 Pexels.com

Vill du dessutom lära dig mer om de olika platserna så finns det en ikon till Wikipedia på kartan. Då kommer du till Wikipedia där du får mer information om aktuellt land eller plats. Ladda ner appen och se hur bra du faktiskt är på geografi. Where is That är ett roligt och lärorikt spel. Passar både dig som tycker att det är kul med geografi eller dig som vill lära dig mer.

Bli först med att kommentera

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.