Apparna för dig som vill lära dig nya saker!

group of people studying together
Photo by Ivan Samkov on Pexels.com

Att lära sig nya saker och utvecklas är roligt. Nedan har vi listat några bra appar som kan lära dig nya saker. Varför inte lära dig ett nytt språk eller vässa dina kunskaper i engelska. Med dessa appar kan du vässa dina kunskaper genom olika spel, quiz eller korsord med mera. Nedan finner du även tips på appar som kan hjälpa dig vid inlärning. Spana in apparna nedan.  Att lära sig nya saker kan vara både roligt och enkelt med dessa appar!


Memrise

Läs mer om Memrise här

Lär dig ett nytt språk via appen Memrise. I appen finner du sex olika språk. I appen får du lära dig användbara ord och fraser. I Memrise kan du även lyssna till hur lokalbefolkning uttalar ett visst ord. Vilket gör att du lättare kan öva på ditt uttal och faktiskt vet om du uttalar ordet korrekt.

crop woman sitting near books and plant
Photo by George Milton on Pexels.com

Quizlet

Läs mer om Quizlet här

Med appen Quizlet kan du skapa frågekort eller ta del av andras frågekort. Denna app gör inlärningen lättare. Att använda sig av frågekort kan vara ett smart sätt att använda när du övar på glosor eller studerar inför ett prov. Att använda frågekort kan underlätta inlärningen och du kan ta hjälp av frågekort oavsett vad du vill lära dig. Exempelvis fungerar frågekort utmärkt både om du vill lära dig språk eller naturvetenskap.

close up of apple on top of books
Photo by Pixabay on Pexels.com

Frågor & svar: Quizzland

Frågor & svar: Quizzland är en app som är gratis att använda. Via appen kan du lära dig mycket. I appen finns tusentals olika frågor i olika svårighetsgrader. Du kan spela själv och vässa dina kunskaper eller utmana andra. Denna app är både enkel och rolig att använda samtidigt som du lär dig nya saker.

crop man using smartphone and laptop at desk
Photo by Michael Burrows on Pexels.com

Khan Academy

Erbjuder gratis online-kurser och övningar. I appen finns tusentals videos, övningar och artiklar inom flera olika ämnen. Bland annat kan du studera matematik, ekonomi, historia och programmering. Materialet som tillhandahålls är skapat av experter inom respektive område. Lär dig mer genom att titta på lektioner i form av videos och gör tillhörande övningar. Du behöver inte vara online utan det går att köra offline genom att lada ner materialet.

space grey apple iphone on notebook page
Photo by Jonathan Robles on Pexels.com

Deedster

Deesdster är en app som hjälper oss att leva mer klimatsmart. Appen ger dig kunskap om miljö och klimat. I appen finner du information, quiz och klimatutmaningar.  Du får dessutom enkla tips på hur du kan leva mer klimatsmart.

brown and green mountain view photo
Photo by Christian Heitz on Pexels.com

uTalk

Att lära sig ett nytt språk kan vara svårt men med appen uTalk blir det lättare. I denna app finns det fler än hundra språk att välja bland. Via appen kan du träna på ett språk via spel och olika ämnen som mat och dryck. I uTalk finner du många vardagliga ord och fraser. Du kan lyssna till hur lokalbefolkning uttalar ett visst ord och på så sätt förbättra ditt uttal. Med appen uTalk kan du vässa dina språkkunskaper.

close up of globe
Photo by NastyaSensei on Pexels.com

Korsord från Kryss.se             

Hjärnan aktiveras när du löser korsord. Att lösa korsord är hjärngympa. Du måste söka efter ord i minnet eller söka efter ny information för att kunna lösa korsordet framför dig. När du löser korsord får du bland annat träna ditt minne. Denna app ger dig tillgång till flera korsord i olika svårighetsgrader som dessutom är gratis. Varje dag kommer det ett nytt korsord i de olika svårighetsgraderna.

photo of man in a suit and black framed eyeglasses sitting on white sofa while using a phone
Photo by Andrea Piacquadio on Pexels.com

Bli först med att kommentera

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.