Reseappar – appar för dig som gillar att resa

woman walking on pathway while strolling luggage
Photo by Alexandr Podvalny on Pexels.com

Visst är det kul att resa och upptäcka nya platser runt om i världen eller att besöka sina favoritresmål? Under pandemin är det många som har saknat att resa och här får du tips på reseappar. Nu har flera restriktioner lättats och många länder har öppnat upp sina gränser. Nedan har vi listat några appar som är bra att ha när du är på resande fot eller inför din resa.

Bolt

Bolt finns i flera länder runtom i världen. Bolt erbjuder ett smidigt och prisvärt sätt att transportera sig på. Du behöver sällan vänta länge på din beställda resa med Bolt.


Booking.com

Appen Booking.com hjälper dig att hitta det perfekta semesterboendet. Med appen kan du både boka, betala och göra ändringar i din bokning. I appen Booking.com hittar du boenden i olika prisklasser och olika typer av boenden såsom hotell, lägenhet eller vandrarhem osv.


SMHI

Vädret är ofta en viktig komponent på resan. Med appen SMHI kan du hålla koll på vädret och hur vädret kommer att vara de närmaste dagarna.


UD Resklar

Med appen UD Resklar får du information om vad som gäller på det resmål du befinner dig på eller planerar att besöka. I appen finner du bland annat reseinformation, kontaktuppgifter till ambassader och andra bra råd och rekommendationer.


Airbnb

Hitta boende för semestern via appen Airbnb. Via appen kan du också ha kontakt med värden som hyr ut boendet. Har du lust att vara värd och har extra utrymme att hyra ut kan du göra det via Airbnb samtidigt som du tjänar en extra slant.


Riktiga vykort

Med appen Riktiga Vykort kan du skicka ett personligt vykort från din semester. Välj kort från din kamerarulle och skicka hem till vänner eller familj. Du kan även välja att skriva en personlig hälsning.


Google Översätt

Google Översätt är din vän på resan. Med Google Översätt får du hjälp med översättningen och slipper onödiga missförstånd.


AroundMe

I appen kan söka efter exempelvis närmaste, bank, supermarket, restaurang eller kafé etc. Om du befinner dig på en ny plats är det inte alltid så lätt att hitta. Men då kan du ta hjälp av appen AroundMe så får du koll på platser i din närhet.


Tricount

Med Tricount blir det smidigt att dela på olika kostnader som uppstår både innan och under resan. Perfekt om ni är ett gäng vänner som reser tillsammans. Fyll i de kostnader var och en har haft kopplat till resan så räknar appen ut vem som är skyldig vem och hur mycket.


Citymapper

Citymapper är appen som hjälper dig att hitta i storstäderna runt om i världen. I appen fyller du i önskad destination så får du förslag på smidigaste färdsättet dit. Appen fungerar i många städer i världen såsom Barcelona, New York och London och många andra storstäder.

Bli först med att kommentera

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.